Een hartverwarmende Italiaanse soep met verse zoetwatervis, groenten en kruiden. Perfect geserveerd met geroosterd brood voor een authentieke maaltijd.
Maak de vis schoon, spoel deze zorgvuldig af onder koud water, dep droog met keukenpapier en snijd in stukken.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Laat de tomaten uitlekken, snijd het vruchtvlees fijn en bewaar het opgevangen vocht.
Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, kalmoes of paksoi en peterselie zachtjes.
Voeg de gesneden tomaten toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de witte wijn, het opgevangen tomatensap en het laurierblaadje toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de stukken vis in de soep en laat het geheel 30 minuten zachtjes trekken op laag vuur, totdat de vis gaar is.
Serveer de soep warm, eventueel met geroosterd brood, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino om de lichte, frisse smaken van de vis en groenten te complementeren.