Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Izgara kofte II
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
runder- of lamsgehakt
▢
1
ei
▢
1
grote
ui
▢
paneermeel
▢
zout
peper
▢
rode peper
(lijkt op paprikapoeder, te koop in zakjes bij de Turkse
▢
winkel)
▢
komijnpoeder
(in het Turks: kimyon. Dit is onmisbaarwant het geeft juist die speciale smaak aan de kofte)
▢
1
teentje
knoflook
▢
peterselie
Instructies
oe het gehakt in een kom of schaal en doe er alle bovenstaande ingrediënten bij.
Van de rode peper mag u veel gebruiken, van het komijnpoeder ± 3 theelepels, van de peterselie een flinke eetlepel.
Kneed alles goed door elkaar.
Proef een klein stukje: u moet voldoende zout en komijn proeven en een beetje "pit" van de peper.
Maak nu kleine balletjes: neem een stukje zo groot als een ei, rol het en maak het OVAAL en PLAT (dus geen ronde knikkers maken).
U kunt ze nu in de boter bakken of grillen (dat laatste is het lekkerste).
Ze worden gegeten in combinatie met Turkse pilav (rijst) en salade, maar in een stuk Turks brood met sla zijn ze ook erg lekker.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ze ± 3 dagen in de koelkast bewaren: even opwarmen in de magnetron of oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Turkije