Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jachtschotel met Sukadelappen en Aardappelpuree
Deze traditionele jachtschotel met sukadelappen, zilveruitjes, en een laagje romige aardappelpuree is een heerlijke ovenschotel voor de koude dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Oven
ovenschaal
koksmes
Ingrediënten
▢
600
g
sukadelappen of magere runderlappen
in dobbelstenen
▢
Bloem
▢
100
g
boter
▢
1
eetlepel
spekvet
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
zure appel
geschild en gesnipperd
▢
3
kruidnagels
▢
2
laurierbladen
▢
Zout en versgemalen peper
▢
10
jeneverbessen
gekneusd
▢
10
zilveruitjes
uit het zuur
▢
2
dl
jonge rode wijn
▢
Aardappelpuree
▢
2
beschuiten
verkruimeld
Instructies
Bestrooi de stukjes vlees met bloem.
Verhit 50 g boter en het spekvet in een braadpan en bak de stukjes vlees goudbruin aan alle kanten.
Voeg de ui en appel toe en laat deze lichtbruin worden.
Voeg de kruidnagels, laurierbladen, zout, peper, jeneverbessen en zilveruitjes toe.
Giet de voorverwarmde rode wijn over het geheel en roer door.
Zet het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven.
Voeg indien nodig wat heet water toe.
Schep het vlees en stoofvocht over in een vuurvaste schaal en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree.
Strooi het verkruimelde beschuit erover en verdeel klontjes boter.
Zet de schotel 15 minuten bovenin een voorverwarmde oven op 250°C totdat de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Côtes du Rhône past perfect bij deze rijke jachtschotel.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter