Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jachtschotel van hete bliksem ala Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
4
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal, inhoud ca. 2 1/2 liter
Ingredients
▢
3
grote
uien
▢
500
g
doorregen runderlappen
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
100
g
boter
of margarine
▢
3
kruidnagels
▢
3
laurierblaadjes
▢
1
tablet
vleesbouillon
▢
2
kilo
kruimige aardappels
▢
3
grote
goudreinetten
▢
2
dl
melk
▢
nootmuskaat
▢
3
el
paneermeel
▢
½
el
boter
of margarine om in te vetten
Instructions
Uien pellen en grof snipperen.
Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In braadpan 25 g boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
Ui ca. 2 minuten meebakken. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen.
Langs rand van pan ca. 2 dl water toevoegen.
Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) gaar stoven.
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
Appels schillen en in blokjes snijden.
Aardappels afgieten en fijnstampen.
Melk en 50 g boter erdoor roeren tot smeuÏge puree ontstaat.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Appelblokjes door puree scheppen.
Ovenschaal invetten. ⅓ deel van puree met appel in schaal scheppen.
Hierover helft van vlees met ui verdelen.
Nog een keer herhalen en afdekken met rest van aardappelpuree.
Paneermeel en rest boter in vlokjes erover verdelen.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een restje hete bliksem over, bewaar het dan voor de volgende dag.
Want dan smaakt het bijna nog lekkerder.
Voedingswaarden
Calories:
850
kcal
|
koolhydraten:
102
g
|
Protein:
33
g
|
Vet:
36
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland