Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jambalaya met garnalen en kip
Porties:
6
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
gepelde grote garnalen
▢
200
gram
kipfilet
▢
400
gram
gepelde tomaten
▢
300
gram
lang korrel rijst
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
sjalot
▢
1
limoen
▢
tijm
▢
125
gram
chorizo
▢
1
ltr
water
▢
1
el
paprikapoeder
▢
3
el
olijfolie
▢
2
takjes
koriander of peterselie
Instructies
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm in een hapjespan op midden hoog vuur de 2 el. olijfolie.
Fruit de sjalot en de knoflook.
Voeg het paprikapoeder toe en laat dit even bakken.
Voeg de rijst toe en laat die 2 – 3 minuten meebakken.
Voeg wat tijm en de gepelde tomaten toe.
Voeg het water toe en breng zachtjes roerend aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe door.
Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak zachtjes de kip en chorizo.
Voeg de rauwe garnalen toe en bak tot deze roze zijn.
Draai regelmatig om zodat alle zijden van de kip en garnalen gegaard worden.
Voeg de kip, garnalen en chorizo toe aan de rijst.
Meng het geheel goed door elkaar en laat nog 5 à 10 minuten garen op laag vuur.
Verdeel over de borden en garneer met de in plakjes gesneden limoen en wat koriander of peterselie.
Voedingswaarden
Calories:
401
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Vis
/
Zeevruchten