Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jambalaya met kalkoen en zeevruchten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Bereidingstijd:
27
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
1
kalkoenpoot
▢
1
chorizoworst
▢
250
gram
spekblokjes
▢
12
gamba’s
▢
260
gram
rijst
▢
2
uien
▢
1
paprika diverse kleuren
▢
2
tenen
knoflook
▢
tijm
▢
2
kl
paprikapoeder
▢
1
kl
kurkuma
▢
1
kl
korianderpoeder
▢
1
ltr
kippenbouillon
▢
1
blik
tomatenblokjes
▢
cayennepeper
▢
2
dosis saffraan
▢
3
eetlepel(s)
citroensap
▢
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaaltje.
Snijd de chorizo over de lengte in vieren en snij ze dan in blokjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Zet een braadpan met een scheut olijolie op hoog vuur en braad de kalkoenpoot aan en alle zijden.
Voeg paprikapoeder, kurkuma, koriander, zout en peper toe.
Laat even meebakken zodat ze hun smaak kunnen afgeven.
Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat rustig gaar stoven.
Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin de spekjes en de chorizoblokjes.
Schep ze uit de pan en bewaar ze.
Bak de scampi’s aan beide zijden.
Voeg eventueel een scheutje olie toe.
Haal ze uit de pan en bewaar.
Jambalaya met kalkoen en zeevruchten
Doe een scheut olie in de pan en fruit de uien en paprika.
Voeg de rijst toe en laat deze de olie absorberen.
Voeg dan de tomatenblokjes toe.
Voeg het citroensap toe en voeg wat bouillon toe.
Laat op niet te hoog vuur garen.
Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
Als de rijst gaar is voeg dan de scampi’s, chorizo en spekjes toe.
Haal de kalkoenpoot uit de pan en snijd het vlees van het bot.
Snijd het vlees klein en voeg toe aan de jambalaya.
Verdeel de jambalaya over de borden.
Voedingswaarden
Calories:
1032
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Vis
/
Zeevruchten