Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Jan Hagel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koelkast
Oven
scherp mes
Zeef
Ingrediënten
▢
300
gr
bloem
▢
150
gr
suiker
▢
2
tl
kaneel
▢
175
gr
boter
of margarine
▢
50
gr
geschaafde amandelen
▢
75
gr
greinsuiker
▢
1
eiwit
Instructies
Voorbereiding
Zeef de bloem op een werkblad, strooi er suiker en kaneel over en verdeel de boter er in vlokken overheen.
Kneed snel met koele handen een glad deeg.
Leg het 45 minuten in de koelkast om op te stijven.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Vet een bakplaat in en rol het deeg er op uit.
Bestrijk het met losgeklopt eiwit en strooi de suiker en amandelen over de koek.
Snij met een scherp mes de grote plaat in langwerpige koekjes en bak de janhagel 10-15 minuten.
Na het afkoelen de koekjes op de snijranden losbreken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Noten