Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jansson's frestelse
Janssons verzoeking
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
7
aardappels
geschild en in reepjes gesneden
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
3
ui
dun gesneden
▢
16
platte ansjovisfilets
afgedroogd
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
fijne droge broodkruimels
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
¼
l
slagroom
▢
⅛
l
melk
Instructies
Verwarm de oven tot 200 graden.
Doe de aardappelrepen in koud water om te zorgen dat ze niet verkleuren.
Verwarm 2 eetlepels boter en de olie in een flinke braadpan.
Als de boter gesmolten is en warm de uien erbij doen en deze laten sudderen tot ze zacht en glazig zijn maar niet bruin.
De overgebleven eetlepel boter uitstrijken in een grote vuurvaste schaal.
Giet de aardappelen af en dep ze droog.
Leg een laagje van aardappelreepjes op de bodem van de schaal en dan afwisselend een laagje uien en ansjovis.
Leg als laatste een laagje aardappelen.
Bestrooi elke laag met een beetje witte peper.
Strooi de broodkruimels of paneermeel over de bovenste laag aardappelen en verdeel er de blokjes boter over.
Verwarm de melk en de slagroom in een steelpannetje tot het bijna borrelt, en giet het dan over de aardappelen.
Bak het geheel midden in de oven gedurende ongeveer 45 minuten of zolang tot de aardappelen zacht zijn als je er in prikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Zweden