Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japans Soepje met Kip en Mihoen
Porties:
4
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kipfilet
in blokjes
▢
1
L
kippenbouillon
▢
1½
el
shichimi togarashi
Jonnie Boer
▢
1
el
rijstazijn
▢
1
el
ketjap
▢
60
g
dunne mihoen
▢
1
zak
Japanse wokgroente
dunner gesneden
Instructies
Breng de kippenbouillon aan de kook in een kookpan.
Voeg de kipfilet, shichimi togarashi, rijstazijn, ketjap en gesneden wokgroenten toe aan de bouillon.
Laat het geheel 8 minuten koken.
Voeg de mihoen toe en laat nog 6 minuten koken tot de mihoen gaar is.
Serveer de soep warm en geniet ervan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Japan
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij