Meng de suiker en azijn in een pannetje en verwarm het op middelhoog vuur.
Roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Schil de gember met een dunschiller en snijd deze in zeer dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline.
Voeg de gemberplakjes toe aan het kokende azijnmengsel en breng opnieuw aan de kook.
Laat de gember 1 minuut zachtjes koken en haal het pannetje van het vuur.
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Zodra de ingelegde gember is afgekoeld, schep je deze in een gesteriliseerd potje.
Sluit het potje goed af en bewaar in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de ingelegde gember als bijgerecht bij sushi of sashimi, of gebruik het als smaakmaker in roerbakgerechten voor een pittige en frisse toets.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn, zoals een Riesling, of een milde saké voor een authentieke smaakbeleving.