Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse Kipsaté met Paksoi en Snelkookrijst
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Grillpan met antiaanbaklaag
satéstokjes
Ingrediënten
▢
150
g
witte snelkookrijst
▢
2
theelepels
gembersiroop
▢
4
eetlepels
lichte sojasaus
▢
3
eetlepels
medium dry sherry
▢
200
g
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
1
paksoi
▢
½
eetlepel
olie
▢
3
bosuitjes
in ringetjes gesneden
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng ruim water met zout aan de kook.
Roer in een steelpan de marinade van gembersiroop, sojasaus en sherry.
Meng de blokjes kip door de marinade.
Snijd de paksoi bladeren grof en de stengels in brede repen.
Was de paksoi.
Rijg de gemarineerde kip aan satéstokjes en bestrooi met peper.
Bestrijk een (grill)pan met antiaanbaklaag licht met olie en verhit deze.
Rooster de spiesjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar.
Kook ondertussen de paksoirepen in 3-4 minuten beetgaar, voeg het paksoiblad de laatste minuut toe.
Verwarm de marinade kort in de magnetron en roer de bosuitjes erdoor.
Verdeel de paksoi over borden, leg de saté erop en giet de saus erover.
Serveer met de snelkookrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Riesling uit Rheinhessen, past goed bij dit Japanse gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
33
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij