Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse kipspiesjes met pruimen
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Ingrediënten
▢
300
g
kipfilet
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
cm
gemberwortel
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
honing
▢
½
eetlepel
sherry
▢
9
gewelde pruimen
Instructies
Kipfilet in blokjes snijden.
Knoflook pellen en boven kom uitpersen.
Gemberwortel schillen en erboven raspen.
Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren.
Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken.
Pruimen in vieren snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen.
Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven.
Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.
Voedingswaarden
Calories:
75
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Fruit
/
Kip
Land van herkomst
Japan