Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse kipspiesjes met sesamzaad
Porties:
16
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
grillpan
Ingrediënten
▢
3
bosuitjes
▢
400
g
kipfilet
in blokjes
▢
1
dl
Japanse sojasaus
▢
1
dl
medium dry sherry
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
eetlepel
geroosterde sesamzaadjes
▢
2
theelepels
sinaasappelrasp van schone sinaasappelschil
versgeraspt
▢
versgemalen zwarte peper
▢
3-4
eetlepels
sesamolie
Instructies
Satéstokjes ca.
10 minuten in bakje koud water leggen.
Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm snijden.
Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken.
In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen.
Suiker al roerend oplossen.
In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen.
Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
Spiesjes bestrijken met olie en in grillpan in ca.
6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren.
Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje.
Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel.
Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vrolijk:
Je kunt de kipspiesjes kleuriger maken met blokjes gele en rode paprika van ca. 2 cm ertussen.
Voedingswaarden
Calories:
75
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Japan