Vermeng 500 g rundergehakt in een kom met 1 kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat en 1 theelepel kerriepoeder.
Kneed alles goed door en vorm er 8 ballen van.
Druk ze een beetje plat.
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin.
Voeg 4 eetlepels ketjap en 1 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ca.
20 minuten sudderen.
Serveer met rijst en een komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een perfecte maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.