Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Javaanse stofoe metie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundvlees
in stukjes gesneden
▢
1
kopje
olie
▢
1
grote
ui
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
theelepel
trassi
▢
1
verse
peper
▢
1
theelepel
sereh
▢
1
theelepel
laos
▢
3
salamblaadjes
▢
1
tomaat
▢
2
eetlepels
pindakaas
▢
1
citroen
een dikke schijf
▢
zout
▢
peper
Instructies
Bestrooi het vlees met zout en zwarte peper en braad het in de olie.
Snipper intussen de ui en de knoflook en bak ze mee.
Schep tijdens het bakken om en voeg de trassi, verse peper, sereh, laos, de schijf
citroen, de salam en de in stukjes gesneden tomaat toe.
Los de pindakaas in 1 1/2 kopje warm water op en voeg dit toe.
Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes ± 2 uur stoven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië
/
Suriname