Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jirpels yn 't potsje
Aardappels in het potje / Een gerecht van West-Terschelling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
1
kilo
aardappels
▢
150
gram
spek
▢
zout
▢
25
gram
boter
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Doe de aardappelen, de plakjes spek en de boter in water met zout in een braadpan en breng dat aan de kook.
Laat de aardappelen in 30 minuten op een laag vuur gaar worden.
Afgieten en opdienen in de braadpan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als groente werd er oorspronkelijk vaak koolraap bij gegeven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland