Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jishaomai
dimsums met kippreivulling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
dunne prei
▢
2
eieren
▢
25
gram
cashewnoten
gezouten
▢
250
gram
kipfilet
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1½
eetlepel(s)
rijstwijn
of droge sherry
▢
½
theelepel
suiker
▢
½
eetlepel(s)
maïzena
▢
1
teen
knoflook
▢
½
eetlepel(s)
boter
▢
20
dimsum
deeglapjes
▢
zout
▢
peper
Instructions
Prei fijnsnipperen en in een zeef wassen. 1 ei splitsen en loskloppen.
Cashewnoten fijnmalen.
Kipfilet droogdeppen en in stukken snijden.
Kip aan noten toevoegen en pureren.
Daarbij voegen de prei, sojasaus, rijstwijn, suiker, zout, peper, helft van eiwit en maïzena.
Knoflook erboven uitpersen en alles door elkaar roeren.
Dan 1 ei, eierdooier en rest van eiwit met 2 eetlepels water, zout en peper loskloppen.
Boter smelten en al roerende eimengsel op zacht vuur laten stollen.
Roerei op bord laten afkoelen.
Deeglapjes vullen met kip preimengsel.
Garneren met stukjes roerei. Zie verder basisrecept dimsums.
Zie verder basisrecept dimsums.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië