Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jong wild konijn op z'n vlaams
Porties:
10
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
wild konijn
of tam konijn in stukken ,met
▢
lever
▢
peper
▢
zout
▢
boter
▢
250
gr
gezouten spek
in dobbelsteentjes
▢
4
grofgehakte sjalotten
▢
2
eetlepels
pittige mosterd
▢
½
dl
azijn
Instructies
Kruid de rug en de achterbillen van het konijn en kleur ze in een op 180°C voorverwarmde oven in een klont boter mooi bruin.
Laat het konijn vervolgens voor driekwart gaar bakken.
Blancheer de spekblokjes en voeg ze samen met de sjalotten bij het konijn.
Smeer de rug en de billen aan de bovenzijde met mosterd in en zet ze opnieuw in de oven.
Maal of mix intussen de lever en de azijn samen en giet dit mengsel over het vlees.
Laat het vlees nu volledig gaar bakken.
De rug is na ± 15 minuten klaar, de billen na 20-30 minuten op 160°C.
Passeer de saus door een zeef en giet haar dan over het konijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met gebakken aardappeltjes en lichtjes
gesuikerde gebakken appelpartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België