Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaapse kruisbes clafoutis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
metalen bakplaat
ovenschaal van ca 24 cm doorsnede
Ingrediënten
▢
300
g
Kaapse kruisbessen
▢
60
g
gezouten boter
▢
4
eieren
▢
120
g
suiker
▢
60
g
bloem
▢
1
tl
vanille-extract
▢
200
ml
volle melk
▢
100
ml
room
minstens 40% vet
▢
1
snufje
zout
▢
poedersuiker
om te bestuiven
▢
boter
om in te vetten
▢
bloem
om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een metalen bakplaat in de oven.
Vet de ovenschaal in en bestrooi met bloem.
Schud het teveel aan bloem eraf.
Verwijder de schillen van de Kaapse kruisbessen.
Verdeel de Kaapse kruisbessen over de bodem van de ovenschaal.
Smelt de boter in een sauspan.
Klop de eieren met 100 g suiker tot de suiker is opgelost.
Voeg nu de gesmolten boter, room, melk en vanille-extract toe en meng goed door.
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Giet het eimengsel in het kuiltje en meng voorzichtig met de bloem tot een glad beslag.
Giet het beslag over het fruit en bak circa 40 minuten in de oven.
Open de oven en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak nog circa 15 minuten tot de clafoutis in het midden terugveert.
Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voor het serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart