Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaas Empanada's
Hartige Spaanse of Zuid-Amerikaanse pasteitjes gevuld met kaas en chilipoeder.
Porties:
12
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kommen
messen
Oven
Uitsteekvormpje (± 8 cm)
Werkblad
Ingrediënten
▢
1
dl
water
▢
1
ei
▢
150
g
oude kaas
geraspt
▢
250
g
bloem
▢
4
mespunten bakpoeder
▢
75
g
boter
▢
¼
tl
chilipoeder
▢
2
mespunten zout
Instructies
Zeef de bloem met zout en bakpoeder in een kom.
Snijd de boter door het bloemmengsel en voeg het ei toe.
Kneed het mengsel en voeg water toe tot een soepel deeg ontstaat.
Vorm een bal van het deeg en laat ± 30 minuten rusten op een koele plaats.
Rol het deeg uit tot een dunne lap (± 3 mm).
Steek rondjes uit het deeg (± 8 cm).
Klop het eiwit stijf en voeg de kaas en chilipoeder toe.
Verdeel het kaasmengsel over de helft van de deegrondjes en leg de andere helft erop.
Zet de randen vast met water.
Leg de empanada's op een bakplaat en bak ± 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bruin.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct, eventueel met een pittige saus.
Wijnadvies:
Een droge sherry, of een fruitige witte wijn, zoals een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Hartige taart
/
Kaas
/
Tapas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Mexico
/
Portugal
/
Spanje
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch