Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaaspoffertjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Poffertjespan
kom
bakkwastje
Ingrediënten
▢
250
gram
Friese nagelkaas
▢
350
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
¼
theelepel
zout
▢
2½
deciliter
melk
▢
3
eieren
middelgrote
▢
½
deciliter
brandewijn
▢
olie
om in te vetten
Instructies
De korst van de kaas snijden en de kaas raspen.
In een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar mengen en hieraan de melk scheutje voor scheutje toevoegen.
Dan de eieren één voor één al roerend toevoegen en de brandewijn door het beslag roeren.
Vervolgens 200 g van de kaas door het beslag mengen.
De poffertjespan verhitten en met behulp van een kwastje met olie invetten.
De poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege keren.
Bestrooien met de rest van de kaas en eventueel serveren met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland