Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassalade met garnalen en bieslook
Een frisse kaassalade met garnalen, bieslook en een pittige vinaigrette.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
snijplank
Ingrediënten
▢
Bieslook
▢
100
gram
gepelde garnalen
▢
100
gram
jong belegen kaas
▢
Kropsla
▢
Mosterd
▢
Olijfolie
▢
1
kleine
ui
▢
Peper
▢
Zout
▢
Zwarte olijven
▢
Azijn
Instructies
Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog ze.
Hak de ui zeer fijn.
Snijd de kaas in dunne reepjes.
Roer een sausje van olie, azijn, peper, zout en mosterd.
Hak de bieslook fijn en roer door het sausje.
Schep de ui, kaas en garnalen samen met het sausje door de sla.
Garneer met zwarte olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Lunch
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden