Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassteaks
Gepaneerde en gebakken kaasplakken, heerlijk als snack of bijgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
diepe borden
Ingrediënten
▢
40
g
bloem
▢
80
g
boter
▢
4
jongbelegen Edammer of Goudse kaas
3/4 cm dik, à 150 g
▢
2
eieren
▢
1
dl
melk
▢
16
el
paneermeel
▢
Peper
Instructies
Week de plakken kaas 10 minuten in een laagje koude melk of water.
Haal ze eruit en laat ze uitdruipen.
Wentel ze door licht bepeperde bloem, haal ze door het losgeklopte ei, sla het overtollige struif eraf en haal ze door het paneermeel.
Smelt de boter, laat hem uitbruisen en bak de plakken kaas daarin aan beide kanten snel lichtbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas
/
Lunch
/
Snack
/
Tapas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch