Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasterrine met Gemengde Groenten
Een kleurrijke en smaakvolle kaasterrine met gemengde groenten, perfect als voorgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
inclusief opstijven
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
terrinevorm
Ingrediënten
▢
1
dl
olie
▢
150
gram
belegen kaas
▢
150
gram
diverse kaassoorten
▢
12
blaadjes
gelatine
▢
2
tomaten
▢
400
gram
groentemix
▢
5
dl
room
▢
50
gram
belegen kaas
extra
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de groenten beetgaar in kokend water met zout.
Snijd 4 plakken van 5 mm dik van de kruidenkaas.
Snijd de beide soorten kaas in reepjes van 6 mm dik.
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit.
Los de gelatine en geraspte kaas op in de verwarmde room.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet vocht in de terrine, zodat de groenten onder staan, en bedek met reepjes kaas.
Herhaal en druk goed aan.
Zet de terrine enkele uren in de koelkast om op te stijven.
Pureer de tomaten voor de saus en voeg olie toe.
Zet de vorm even in handwarm water, stort de terrine op een schaal en giet de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch