Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met aardappeltjes
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Bakplaat
Frituurpan
schuimspaan
Ingrediënten
▢
1
ui
wit
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
2
schaaltjes
kabeljauwfilet
ca. 200 g
▢
zout
▢
peper
▢
4
eetlepels
kruidenboter
▢
2
bakje
wortelrauwkost
à 150 g
▢
1
zak
pommes parisiennes
diepvries, à 450 g
▢
olie
of vet om te frituren
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Frituurolie of -vet verhitten tot 180 °C.
Ui pellen en snipperen.
Bleekselderij schoonmaken, en in reepjes snijden.
Kabeljauwfilet bestrooien met zout en peper.
In koekenpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten.
Ui en beekselderij ca. 2 minuten fruiten.
Wortelrauwkost erdoor mengen.
Nog ca. 3 minuten verhitten.
Op smaak brengen met zout en peper.
Groentemengsel op bakplaat leggen.
Vis in vier porties erop leggen en resterende kruidenboter erover verdelen.
Vis ca. 15 minuten in midden van oven gaar grilleren.
Intussen pommes parisiennes bereiden in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
Vis en groente met schuimspaan van bakplaat op bord scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pommes parisiennes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk