Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met asperges
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
asperges
▢
1
citroen
▢
50
gram
boter
▢
4
eieren
▢
400
gram
kabeljauwfilet
▢
4
plakken
rauwe ham
▢
1
bosje
peterselie
▢
olijfolie
▢
800
gram
krieltjes
voorgegaarde
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de asperges en verwijder de houterige uiteindes.
Snijd de citroen in vieren.
Leg de asperges in een ruime pan.
Voeg een beetje zout, de helft van de boter en de helft van de citroen toe aan de asperges.
Overgiet met water en breng de pan met asperges aan de kook.
Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten.
Laat ze schrikken onder de koude kraan.
Pel en halveer de eieren.
Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met een beetje versgemalen peper.
Verdeel de plakken ham over de vis en bak circa 12 minuten in de oven totdat de vis gaar is en de ham krokant.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Terwijl de vis in de oven ligt verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar.
Zet het vuur laag, voeg de resterende boter toe en knijp het sap van een kwart citroen uit boven de pan zodra de boter is gesmolten.
Voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de asperges over de borden en lepel de krieltjes eromheen.
Leg de vis op de asperges en verdeel de peterselie-boterjus erover.
Garneer met het ei, de resterende citroen en de peterselie.
Voedingswaarden
Calories:
365
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis