Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met botersaus en 3-kleuren groente
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plastic zak
Koelkast
Ingrediënten
▢
4
kabeljauwfilets
▢
200
gram
doperwten
▢
blik
mais
▢
2
wortelen
▢
beetje suiker
▢
700
gram
aardappels
▢
1
eetlepel
zout
▢
125
gram
roomboter
▢
1
eetlepel
maizena
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
0,5
kopje
water
of melk
Instructies
Bestrooi de stukken kabeljauw met 1 eetlepel zout en stop deze ca 2 uur in een plastic zak en leg ze in de koelkast.
Snij de wortelen in kleine blokjes en kook ze met wat suiker.
Kook de diepvries-erwten (doperwten niet koken).
Doe de mais, worteltjes en erwten in 1 pannetje.
Kook de aardappelen.
Laat de kabeljauw in de roomboter in 15 minuten zachtjes garen.
Maak ondertussen een mengsel van maizena met het water of de melk.
Schep de kabeljauw uit de pan en maak met het maizenamengsel de boter tot een romige saus.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis