Laat de ananas uitlekken en vang 1 dl van het vocht op.
Snijd de ananas in stukjes.
Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui met het kerriepoeder tot deze goudgeel en glazig is.
Voeg de stukjes ananas, het opgevangen ananassap en de room toe.
Breng het geheel aan de kook.
Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout naar smaak.
Leg de vis in de saus en stoof deze in ongeveer 7 minuten gaar.
Haal de kabeljauw uit de pan en laat de saus op hoog vuur iets inkoken tot deze iets dikker is.
Lepel de saus over de vis en garneer met fijngehakte bieslook.
Serveer met aardappelpuree en gestoofde courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade als extra bijgerecht voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een volle Chardonnay, zoals Andes Peaks Chardonnay, past perfect bij de romige kerriesaus en de zoete ananas. De fruitige tonen vullen de smaken van het gerecht mooi aan.