Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met kruidenboter in een pakketje
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Bakplaat
keukenpapier
Koelkast
Oven
Ingrediënten
▢
4
tomaten
▢
4
moten
kabeljauw
of zalm van elk 200 gram
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
20
gram
boter
voor het invetten
▢
1
theelepel
tijm
▢
50
gram
kruidenboter
Instructies
Bereiding:
Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel ze ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf.
Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verwijder eventueel het vel van de vismoten.
Dep de moten droog met keukenpapier en wrijf ze, aan beide kanten in met zout en peper.
Vet 4 grote stukken aluminiumfolie in met de boter en leg de moten erop.
Verdeel de tomaat over de moten, bestrooi met de tijm en verdeel de in plakjes gesneden kruidenboter erover.
Vouw de folie losjes om de vis en vouw de uiteinden stevig dicht.
Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de vispakketjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze in ca. 12 minuten gaar worden.
Leg de pakketjes op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tuin- of sperziebonen en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis