4elParmezaanse kaas - of kies voor oude kaas 30+30 gram
Peper naar smaak
240grammagere yoghurt
Voor de groentesalade
280gramzilvervliesrijst
400gramchiogga bietjesof neem rode bietjes
350grambroccoli
80gramrucola
4eetlepel(s)olijfolie
4eetlepel(s)appel azijn
een snuf peper en zout
Instructies
Laat de kabeljauwfilets op kamertemperatuur komen voordat je begint met koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.
Toast het brood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Halveer de 2 kabeljauwfilets zodat je 4 filets hebt.
Pel de pistachenootjes en hak ze tot fijne stukjes
Verkruimel de toast en meng met de gehakte pistachenootjes en kaas.
Breng het mengsel op smaak met een snuf peper.
Schep de yoghurt in een kom.
Haal de filets eerst door de yoghurt (schud het teveel aan yoghurt eraf) en wentel de filets door het pistachekruim.
De filets moeten rondom bedekt zijn.
Leg de filets op de ovenplaat en bak in 15 minuten gaar in de oven.
Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bietjes in kleine partjes en de broccoli in kleine roosjes.
Stoom de bietjes en broccoli in 6 tot 8 minuten beetgaar*.
Giet de rijst af en meng in een grote kom de rijst samen met de gestoomde groenten en rucola.
Breng de salade op smaak met olijfolie, appelazijn en een snuf peper.
Verdeel de groentesalade over twee diepe borden en leg daarop de kabeljauwfilets met het heerlijke korstje van pistache.
Notities / Tips / Wijnadvies
* Heb je geen stoompan. Breng dan een laag water aan de kook in een grote pan. Hang de groenten in de pan in een vergiet. Doe de deksel erop en tadaaa! Je hebt een stoompan.