Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met Prei en Wortel uit de Oven
Een gezond en smaakvol gerecht van kabeljauw op een bedje van prei en wortel, eenvoudig te bereiden in de oven.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
4
moten kabeljauw
▢
4
takjes
dille
▢
200
gram
worteltjes
▢
30
gram
boter
▢
1
prei
▢
Citroensap
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schrap de worteltjes en snijd in plakjes.
Was de prei en snijd in ringen.
Verhit de helft van de boter en stoof de prei en wortel kort.
Voeg eventueel water of visbouillon toe en laat 7 minuten zachtjes koken.
Beboter een ovenschaal.
Doe het groentemengsel in de schaal en leg de vis erop.
Bestrooi de vis met zout en peper, besprenkel met citroensap en leg er dille op.
Leg de overige boter in klontjes op de vis en dek af met aluminiumfolie.
Laat in een hete oven in ± 25 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of rijst.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij