Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas
Topkok winnend recept aflevering 5, 2006. De winnaar van deze aflevering is Arlette Swartjes. Haar winnende gerecht bestaat uit pakketjes van kabeljauw, waarin de vis met een verrassende combinatie van tomaat en geitenkaas op smaak is gebracht.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Bord
Koekenpan
Pannetje
schaal
Zeef
Ingrediënten
▢
600
g
aardappels
kruimig
▢
1
kleine
knolselderij
▢
4
grote plakken
rauwe ham
▢
1
zak
spinazie
verse 300 g
▢
100
ml
gezeefde tomaten
▢
200
g
zachte geitenkaas
verkruimeld
▢
400
g
kabeljauwfilet
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
6
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
2-3
eetlepel(s)
suiker
▢
75-100
ml
slagroom
▢
nootmuskaat
▢
1-2
eetlepel(s)
pijnboompitten
geroosterde
▢
sprietjes
bieslook
Instructies
Schil ca. 600 g aardappels en snijd ze in stukjes.
Maak de knolselderij schoon en snijd hem in stukjes.
Kook de aardappel met de knolselderijstukjes in water met zout in 15-20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie..
Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken.
Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham.
Rol de ham met de vis op.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin.
Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin.
Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca. 5 minuten inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm in een pan de slagroom met naar smaak nootmuskaat.
Giet de aardappels met de knolselderij af en wrijf ze boven de room door een zeef.
Roer de puree luchtig en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord.
Schep daarnaast wat van de spinaziesalade en een flinke eetlepel van de aardappel-knolselderijpuree.
Garneer eventueel met sprietjes bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Vis
Land van herkomst
Nederland