Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met tomaat uit de oven
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
ovenschaal
Ingrediënten
▢
600
g
kabeljauwfilet
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
zout
▢
vierseizoenenpeper
versgemalen
▢
1
kleine
rode ui
▢
½
zakje
Italiaanse kruidenmix
a 20 g
▢
2
sneetjes
witbrood
oud
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
rijpe
trostomaten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
Ui pellen en heel fijn snipperen.
Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken.
In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen.
Ui,kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
Tomaten in vieren parten snijden,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen.
Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken.
Broodkruimmengsel erover verdelen.
Rest van olie erover sprenkelen.
In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden.
Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.
Voedingswaarden
Calories:
265
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten