Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw op zijn Spaans
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
600
gram
kabeljauw
moten
▢
4
tomaten
▢
2
el
olijfolie
▢
1
citroen
▢
½
gram
saffraan
▢
3
tl
paprikapoeder
▢
zout
▢
peper
▢
cayennepeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Leg de moten in een ovenschaal.
Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze een paar seconden in heet water.
Haal ze uit het water en ontvel ze.
Snijd de tomaten in plakken.
Leg de tomaten rondom de moten vis.
Meng in een kom, Olie, het sap van de citroen, de safraan, paprikapoeder, een snufje cayennepeper.
Verdeel het mengsel over de moten vis.
Zet de ovenschaal in de oven en laat 25 minuten garen.
Heb je geen moten kabeljauw maar filets, halveer dan de oventijd.
Verdeel de kabeljauw en de tomaten over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er aardappelpuree of gekookte aardappels bij.
Voedingswaarden
Calories:
130
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Spanje