Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw uit de oven met champignonsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
700
gram
krieltjes
in de schil
▢
6
takjes
dille
▢
2
el
zonnebloemolie
▢
400
gram
kastanjechampignons
▢
1
citroen
▢
4
kabeljauwfilets
à 100 gr.
▢
250
gram
cherrytomaatjes
▢
100
gram
zoetzure augurken
▢
peper
▢
zout
▢
1
ui
▢
1
teentjes
knoflook
▢
2
el
augurkenvocht
▢
250
ml
kookroom
▢
1
bosje
bosui
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes circa 10 minuten.
Vis
Pluk en hak de dille fijn.
Meng de dille in een ovenschaal met de olie, zout en peper.
Snij de citroen in dunne plakken.
Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de kruidenolie. Leg de plakjes citroen erop.
Verdeel de cherrytomaatjes rondom.
Bak de kabeljauw met de tomaatjes in de oven in circa 12 minuten gaar.
Saus
Snijd de champignons in dunne plakken.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
Snijd de augurken in blokjes.
Roer het vocht van de augurken, de augurken, de mosterd en room door de champignons en breng aan de kook.
Kook onder voortdurend roeren op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot een ingekookte saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Krieltjes
Giet de krieltjes af en stoom droog.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en bak circa 2 minuten mee met de krieltjes.
Voedingswaarden
Calories:
460
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
/
Vis