Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauwfilet met Rode-Wijnsaus en Gebakken Champignons
Proef de verfijnde smaak van deze kabeljauwfilet, geserveerd met een rijke rode-wijnsaus en knapperige champignons. Een Belgisch gerecht dat perfect is voor een speciaal diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Antikleefpan
koksmes
Oven
sauspan
snijplank
Vier serveerringen
Ingrediënten
▢
4
medaillons van kabeljauwfilet
‘loins’ van 150 g
▢
50
g
boter
▢
300
g
rode uien
▢
12
grote
champignons
of kleine boleten
▢
1
laurierblad
▢
1
takje
verse rozemarijn
▢
Olijfolie
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Voor de saus:
▢
60
g
sjalot
▢
60
g
ongezouten boter
▢
1,5
dl
gevogeltebouillon
▢
1,5
dl
rode wijn
Instructies
Saus bereiden:
Versnipper de sjalotten en stoof ze in de boter.
Voeg de rode wijn en gevogeltebouillon toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
Breng op smaak met peper en zout.
Rode uien:
Snijd de rode uien in ringen en fruit ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
Kabeljauw bakken:
Verhit boter in een antikleefpan en bak de medaillons van kabeljauw aan beide kanten goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Gaar de vis vervolgens nog even in een voorverwarmde oven van 180°C.
Champignons:
Was de champignons en bak ze samen met laurier en rozemarijn in olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Opmaak:
Zet vier serveerringen op vier borden en vul iedere ring met een laagje gebakken rode ui.
Leg de vis op het bedje van ui en schik de champignons erbovenop.
Verwarm de saus, haal van het vuur en klop op met klontjes koude boter.
Verwijder de serveerringen en versier het gerecht met een blaadje laurier.
Trek streepjes rode-wijnsaus op de borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas droge rode wijn zoals een Pinot Noir of een lichte Merlot complimenteert de smaken van dit gerecht perfect.
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
36
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
België