Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauwmoten op de Wijze van de Bakkerin
Romige ovenschotel met kabeljauw, gekarameliseerde uien en aardappelen, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
snijplank
mes
ovenschaal
Ingrediënten
▢
6
moten kabeljauw
200 g per stuk
▢
1,5
kg
aardappelen
▢
6
uien
▢
500
ml
melk
▢
100
g
boter
▢
2
el
olie
▢
100
g
geraspte kaas
optioneel
▢
Peper
▢
Zout
▢
Snufje
nootmuskaat
Instructies
Snijd de uien fijn en fruit ze goudgeel in olie.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Meng aardappelschijfjes met zout, peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en leg een laag aardappelen, gevolgd door uien en de kabeljauw.
Herhaal de lagen en eindig met aardappelen.
Giet de hete melk erover en verdeel klontjes boter over de bovenkant.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de aardappelen zacht zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chianti past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden