Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauwschotel met spekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
duopakje
magere spekblokjes
ca. 250 g
▢
3
uien
▢
1
zakje
bieslook
verse 25 g
▢
1
schaaltje
kabeljauwfilet
ca. 250 g
▢
boter
of margarine om in te vetten
▢
1
duopak
aardappelschijfjes
700 g
▢
125
ml
slagroom
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken.
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
Bieslook fijnknippen.
Kabeljauw in stukken verdelen.
Ovenschaal invetten.
In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen,
helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen.
Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking).
Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen.
Slagroom erover schenken.
Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees