Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauwvink met citroen jeneverjus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4
cocktailprikkers
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
400
gr
kabeljauw
filet
▢
8
plakken
Kempische ham
▢
50
gr
koude boter
▢
1
dl
jenever
Instructies
Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers ½ citroen uit.
Dep de vis droog, bestrooi hem met peper en snijd hem in 4 gelijke stukken.
Omwikkel elk stuk vis met 2 plakken ham en zet ze met een cocktailprikker vast.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in ± 8 minuten aan beide kanten gaar.
Neem de vis uit de pan en blus het braadvocht af met het citroensap en de jenever.
Roer de rest van de boter in vlokjes door de jus en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vis over de borden en schenk de jeneverjus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
België