Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kacamak
(familiegerecht uit Kastamonu)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
maismeel
polenta
▢
2
water
▢
1
theelepel
zout
Saus:
▢
500
gram
gehakt
▢
2
grote
ui
▢
60
gram
boter
▢
3
grote
tomaten
▢
2
paprika
▢
peper
Instructies
Breng in een ruime pan het water met het zout aan de kook, strooi er dan
het meel bij en roer tot het een dikke brij is geworden.
Neem een platte vuurvaste schotel, strijk er de brij over uit tot een laag van ±
1 1/2 cm en druk er met de achterkant van een lepel golfjes in.
Maak de saus door alle groenten schoon te maken, de tomaten desgewenst
nog te ontvellen en alles grof te snijden.
Begin de uien in de boter te bakken tot ze doorzichtig zijn, doe er het gehakt
bij, werk dit met een vork om en voeg daarna de tomaten en de paprika's toe.
Laat dit alles zachtjes pruttelen tot het gaar maar nog net wat smeuïg is.
Strijk de saus dan over de brij en laat de schotel nog ± 15 minuten in een heel
warme oven (225°C) bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Breng de schotel dampend op tafel en schenk er een koele Ayran bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Turkije