Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsbouillon met Seizoensgroenten
Deze huisgemaakte kalfsbouillon met groenten is een culinair hoogstandje, ideaal voor speciale gelegenheden.
Porties:
10
Bereidingstijd:
6
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
soeppan
Zeef
Fijne doek
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
kg
kalfsbotten
in stukken
▢
1
kg
kalfsschenkel
in schijven
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
2
eetlepels
boter
▢
200
g
uien
grof gesneden
▢
200
g
wortelen
grof gesneden
▢
500
g
bleekselderij
grof gesneden
▢
3
teentjes
knoflook
gehalveerd
▢
4
takjes
tijm
▢
2
laurierblaadjes
▢
Takjes
peterselie
optioneel
▢
1
theelepel
zout
▢
5
peperkorrels
geplet
▢
200
g
soepgroenten
zeer fijn gesneden
▢
200
g
rundergehakt
▢
2
eiwitten
▢
200
g
prei
in dunne ringen
▢
Fijngehakte kervel
Instructies
Verwarm de oven voor op 240°C.
Leg de kalfsbotten en kalfsschenkel in een braadslede en braad 20-30 minuten in de oven tot ze bruin zijn.
Doe de gebraden botten en schenkel in een soeppan.
Bak de tomatenpuree in de braadslede op middelhoog vuur en voeg water toe om aanbaksels los te maken.
Giet dit mengsel samen met 4 liter water in de soeppan.
Breng aan de kook en schuim regelmatig af.
Smelt de boter in een pan en bak de ui, wortel en 200 g bleekselderij zachtjes gedurende 5 minuten.
Voeg knoflook, tijm, laurier, peterselie (optioneel), zout en peperkorrels toe aan de soeppan.
Laat de bouillon 4-6 uur zachtjes koken en schuim af en toe af.
Zeef de bouillon boven een andere pan met behulp van een vochtige doek en laat afkoelen.
Bouillon klaren:
Meng de soepgroenten, gehakt en eiwitten door de afgekoelde bouillon.
Breng de bouillon langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren.
Zodra schuim ontstaat, is de bouillon geklaard.
Zeef opnieuw.
Laatste hand:
Snijd de rest van de bleekselderij in luciferdunne reepjes.
Laat selderij en prei 5 minuten in de bouillon gaar worden.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi royaal met fijngehakte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze verfijnde bouillon.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst