Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzel met courgette
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
braadpan
eetlepels
mes
Ingrediënten
▢
300
g
witte rijst
▢
2
courgettes
ca. 600 g
▢
4
ongepaneerde
kalfsschnitzels
ca. 400 g
▢
zout
▢
peper
▢
8
plakken
Parmaham
ca. 70 g
▢
8
salieblaadjes
uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
▢
75
ml
culinesse
knijpfles à 500 ml
▢
2
eetlepel(s)
witte-wijnazijn
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
Schnitzels omwikkelen met ham.
Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
Courgette in ca. 5 minuten bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Schnitzels uit pan nemen.
Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië