Bestrooi de kalkoen van binnen en buiten met peper en zout.
Verhit de boter in een braadslee en braad de kalkoen hierin 15 minuten aan.
Blus af met de helft van de bouillon.
Zet de kalkoen in een ovenschaal en plaats deze 2 uur in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bedruip regelmatig met bouillon.
Was de tomaten, kruis ze aan de bovenkant in en voeg ze 10 minuten voor het einde van de braadtijd toe aan de kalkoen.
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm, zout ze licht en leg ze 30 minuten in een beboterde ovenschaal.
Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan en bak de champignons 5-8 minuten.
Kruid met peper en zout.
Dep de aubergines droog, bestrooi met knoflook en peper, en bak ze in de resterende olie aan beide kanten 5 minuten.
Haal de kalkoen uit de oven, trancheer en leg de stukken op een warme schotel.
Serveer met de tomaten, champignons en aubergines.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Dit gerecht gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Franse Merlot of een Cabernet Sauvignon, die de volle smaken van de kalkoen en aubergine aanvullen.