Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen met Griekse salade en tzatziki
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
snelkookrijst
▢
1
schaaltje
kalkoenfilet à la minute
ca. 350 g
▢
1
komkommer
▢
1
ui
▢
300
g
tomaten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
150
g
feta
kaas
▢
200
ml
Griekse yoghurt
▢
2
theelepel
munt
gedroogde
▢
2
teentjes
knoflook
Instructies
Kalkoen met zout en peper bestrooien.
Komkommer wassen en halveren.
Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien.
Ui pellen en in ringen snijden.
Tomaten wassen en in partjes snijden.
Rest van komkommer in plakjes snijden.
Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 eetlepels olijfolie overgieten.
Feta over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken.
Komkommer mengen met yoghurt en 1 eetlepel olie.
Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 theelepel munt op smaak brengen.
Saus met rest van munt bestrooien.
In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 minuten aan beide zijden bruinbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Land van herkomst
Griekenland