Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen teriyaki
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
schaaltjes
kalkoen
(à ca. 250 gram)
▢
5
eetlepels
Teriyaki marinade
(fles à 250 ml)
▢
1
zak
paprika
(rood geen en groen)
▢
2
bakje
shii-takes
(à 100 gram)
▢
4
bospeentjes
▢
1
zak
mihoen
(250 gram)
▢
3
eetlepels
oosterse roerbakolie
(fles à 250 ml)
▢
1
zak
kroepoek
(100 gram)
Instructies
Kalkoenreepjes met 4 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten rusten.
Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
Shii-takes schoonmaken en in stukjes snijden.
Bospeen wassen, schoonmaken en twee keer in lengte halveren.
Kwarten in reepjes snijden.
Mihoen koken volgens gebruiksaanwijzing.
In wok roerbakolie verhitten.
Kalkoenreepjes ca. 3 minuten op hoog vuur bakken.
Paprika's, shii-takes en bospeen toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade.
Serveren met mihoen en kroepoek.
Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Japan