Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Kalkoenburger met Ananas en Cashewnoten
Sappige kalkoenburgers met een exotische twist van ananas en cashewnoten, perfect voor een zomerse maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
13
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
⅛
krop
ijsbergsla
▢
1
el
mangochutney
▢
½
rode paprika
▢
4
ananasschijven uit blik
▢
4
sesambolletjes
▢
1
tl
tabasco
▢
1
ui
▢
350
g
kalkoengehakt
▢
75
g
cashewnoten
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
el
boter
Instructies
Kneed de gehakte cashewnoten, zout, peper en tabasco door het kalkoengehakt en vorm 4 burgers.
Snijd de paprika en ui in ringen.
Laat de ananasschijven uitlekken.
Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Snijd de sesambolletjes door.
Bak de uiringen, ananas en paprika zacht en/of bruin in de boter en houd warm onder folie.
Bak de hamburgers in de boter gaar.
Beleg de onderkant van elk broodje met ijsbergsla, alfalfa, een hamburger, een ananasschijf, ui- en paprikaringen en mangochutney.
Dek af met de bovenkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met frietjes of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
325
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Noten
/
Zuidvruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden