Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoenreepjes in Italiaanse tomatensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
3½
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
400
g
kalkoenfilet
in reepjes
▢
3
vleestomaten
in stukjes
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
theelepel
gedroogde rozemarijn
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
peper
zout
▢
2
eetlepel(s)
basilicum
geknipt
Instructies
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur.
Bak de kalkoen 3 minuten op een hoog vuur mee.
Schep de tomaten erdoor en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de tijm, de rozemarijn, de wijn en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de basilicum erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pasta en een gemengde groene salade.
Wijnadvies:
Valpolicella
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen