Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoenschnitzel gerold in kaas en ontbijtspek
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalkoenschnitzels
▢
8
plakjes
cheddar kaas
▢
8
plakjes
ontbijtspek
▢
3
el
crème fraîche
▢
5
cl
droge witte wijn
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
20
gram
boter
▢
zout
▢
peper uit de molen
▢
paprikapoeder
▢
1
el
gedroogde dragon
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plet de schnitzels tussen 2 velletjes huishoudfolie met behulp van een deegrol of zware koekenpan.
Doe op elke schnitzel wat zout, peper.
Strooi er wat paprikapoeder op en beleg met 2 plakjes cheddar.
Rol de schnitzels op.
Leg 2 plakjes spek naast elkaar.
Leg er een schnitzelrolletje op en rol de spek om het rolletje.
Herhaal dit voor alle schnitzels.
Zet het spek vast met een cocktailprikker.
Verhit een koekenpan op midden hoog vuur met een klont boter.
Bak de rolletje aan alle kanten aan tot ze mooi gekleurd zijn.
Leg de rolletjes in een passende ovenschaal.
Deglaceer de pan met de witte wijn.
Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
Voeg de kippenbouillon en de gedroogde dragon toe.
Voeg dan 3 eetlepels crème fraîche, zout, peper en paprikapoeder toe.
Roer het geheel door elkaar.
Schenk de saus over de rolletjes en laat nog 7 à 8 minuten garen in de oven.
Verdeel de rolletjes over de borden en geef er een pasta bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen