Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
2
kalfsschnitzels
▢
1
citroen
▢
½
bakje
bieslookpesto
à 100 g
▢
1
ei
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
sjalotje
▢
1
courgette
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
4
aardappels
▢
peper
Instructies
Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
In aluminiumfolie warmhouden.
Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
Voedingswaarden
Calories:
645
kcal
|
koolhydraten:
46
g
|
Protein:
39
g
|
Vet:
34
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen