Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalmthoutse Roomsoep met Sla en Ui
Deze romige Kalmthoutse soep met sla en ui is een verrassend zachte en smaakvolle klassieker uit België. Perfect als lichte maaltijd of voorgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
staafmixer
Zeef
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
kroppen sla
gewassen en fijngesneden
▢
8
uien
fijngesneden
▢
50
g
boter
▢
60
g
bloem
▢
3
l
runderbouillon
▢
2
eidooiers
▢
250
ml
melk
▢
1
brood
in blokjes
▢
2
el
olie
Instructies
Verhit de boter in een grote pan en stoof de uien zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg de fijngesneden sla toe en stoof kort mee.
Giet de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de uien zacht zijn.
Bind de soep met de bloem, mix tot een gladde soep en zeef indien gewenst.
Klop de eidooiers los met de melk.
Bak de broodblokjes in olie krokant.
Haal de soep van het vuur en roer het melk-eigeelmengsel erdoor zonder de soep te laten koken.
Serveer direct met de krokante broodkorstjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra vers gehakte peterselie of een scheutje room voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Lente